Seværdigheder Fyn
Fyn er fin – og det mener vi virkelig. Den skønne ø i midten af Danmark er et overflødighedshorn af spændende seværdigheder og oplevelser. Her er masser af natur, historie og alt hvad hjertet begærer. Du kan opleve kunst, kultur, historie og meget mere – flotte slotte, hyggelige købstæder, sjove forlystelsesparker og en underskøn natur.
Så hvis en tur til Fyn lyder som en god idé? Hvad så med at tage på weekendophold på Fyn? Måske skal du nyde det fynske landskab på en hyggelig lille bed and breakfast på Fyn? Eller skal det være et lækkert hotel på Fyn?
Oplev de bedste seværdigheder på Fyn
Uanset om du bor på Fyn og bare planlægger en lille dagstur, eller om du planlægger en weekend på Fyn eller ferie på Fyn, er der masser af oplevelser og attraktioner for alle aldre.
I Odense finder du for eksempel seværdigheder for både børn og voksne. Her er masser af kunst, kultur og historie – og selvfølgelig en masse for børnene. Så skal I gå i H.C. Andersens fodspor, eller et smut omkring Odense Zoo og se alle dyrene?
Men Fyn er så meget mere end Odense – af andre skønne byer på Fyn kan vi nævne Svendborg, Faaborg, Kerteminde og Middelfart – blot for at nævne nogle stykker. Og endnu bedre bliver det, når vi tager et smut til det Sydfynske Øhav – sikke en oplevelse. Så er du til ø-hop? Så tag en smut til det Sydfynske Ø-hav.
Læs mere om øferie i Danmark her.
Er du på udkig efter andre seværdigheder i Danmark? Tag et kig på:
- Seværdigheder i Midtjylland
- Seværdigheder i Nordjylland
- Seværdigheder i Sønderjylland
- Seværdigheder på Sjælland
Men tilbage til Fyn – i det følgende gennemgår vi en lang række seværdigheder på Fyn – du finder attraktioner og seværdigheder for børn, gratis seværdigheder på Fyn, udendørs seværdigheder på Fyn og meget mere. Vi har selvfølgelig også et lille skriv om seværdigheder på Fyn med hund – for må vi nu lige have de firbenede venner med? Læs mere om det længere nede på siden.
Seværdigheder for børn på Fyn
Fyn for børn? Det kan du tro. Fyn er et rent slaraffenland for børn. Der er masser af oplevelser for børn på Fyn – og Fyn er bare fed for de mindste, såvel som de lidt større børn. Der er måske ikke lige nogen forlystelsesparker på Fyn, desværre. Så du kan ikke tage et smut i tivoli på Fyn, og hellere ikke noget sommerland på Fyn.
Men sommerland – det har der faktisk været engang. Det var Fun Park Fyn, som desværre gik konkurs i 2006, men i årene efter var en populær destination for urban explorers og andre, der var vilde med forladte steder. Nu går der dog rygter om, at parken skal starte op igen, så vi må se, om der bliver til et sommerland på Fyn igen.
Indtil da er der ingen grund til at fortvivle, hvis du bor på Fyn med din familie og I trænger til en hyggelig udflugt i weekenden. Ej heller hvis du kommer langvejs fra og skal på weekend eller ferie med familien på Fyn. Der er nemlig masser at lave på den skønne ø – også for børnene. Lad os først tage et smut til Odense og se, hvad vi finder her.
Odense Zoo
Skal du til Odense med ungerne vil det mest oplagte nok være en tur i Odense Zoo, for det er nok en af de mest populære attraktioner for børnefamilier i Odense og på Fyn i det hele taget. Her kan I opleve mere end 147 forskellige dyrearter. I finder løver, giraffer, aber, zebraer, tigere, slanger, søløver og meget mere. I kan blandt andet være med, når det er fodringstid, og i det hele taget få jer en skøn oplevelse, tæt på de mange spændende dyr i zoologisk have.
Danmarks Jernbanemuseum
I Odense finder I også en anden spændende attraktion for både børn og voksne – nemlig Danmarks Jernbanemuseum. Here kan I lære alt om jernbanens historie og gå på opdagelse i de forskellige udstillinger om dansk togdrift. Lær om de royale togrejser, om interrail, og hvordan færger også har været en del af jernbanehistorien i Danmark. Gå på opdagelse i den danske togrejse gennem 175 år, helt fra start til nu. Og selvfølgelig er der også mange spændende aktiviteter for børnene – prøv børnebanegården, kør med minitoget eller prøv den sjove legeplads med trælokomotiv og masser af rutsjebaner.
Bowl ’n’ Fun i Odense
Skal der en god gang underholdning til på en regnvejsdag kan I tage ungerne med i Bowl ’n’ Fun i Odense. Og er I ikke helt skarpe til bowling, er der selvfølgelig også andre sjove ting – I kan prøve den indendørs minigolfbane, spille lasertag eller prøve den sjove skydesimulator eller et af de populære escape rooms. Her er masser af sjov for hele familien.
Den Fynske Landsby
I Odense finder vi også det fine frilandsmuseum, Den Fynske Landsby, der udstiller hyggelige bindingsværkshuse og gårde fra det 18. og 19. århundrede. Her er skønne omgivelser, helt som i gamle dage, med blomstrende haver, bondegårdsdyr og vaskeægte landsbystemning. I sommerperioden er Den Fynske Landsby især et besøg værd, for her er masser af liv og spændende aktiviteter. En skøn udendørs aktivitet for både børn og voksne, hvis I er i Odense og omegn.
Naturama
Naturama finder vi i Svendborg – og måske har du allerede regnet ud, hvad det handler om. Naturama er et naturhistorisk museum og formidlingscenter, hvor I har mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Der er fokus på bevarelse af naturen, men formidlet på en spændende måde for både børn og voksne. Her finder I blandt andet en fascinerende samling af udstoppede dyr til vands, til lands og i luften, samt forskellige særudstillinger med fokus på dyrelivet, og hvordan vi passer godt på natur og verden omkring os. Et utroligt spændende museum for både alle aldre.
Vikingemuseet Ladby
Lige syd for Kerteminde ligger Vikingemuseet Ladby. I 1934-35 udgravede man Danmarks første vikingeskib ved Ladby, og der er dermed blevet placeringen for museet. Her kan du blandt andet se Danmarks eneste vikingeskibsgrav, samt dykke ned i fortællinger om kongerne fra vikingetiden. I Dragtrummet kan børn og voksne få lov at prøve forskellige vikingedragter, og så er der ofte konkurrencer for børnene.
Danmarks Fugle Zoo
I skønne omgivelser nær Tommerup på Fyn finder du Danmarks Fugle Zoo – vaskeægte bondegårdsidyl og en hel masse fugle. Faktisk er der intet mindre end 800 fugle fordelt på 150 arter fra hele verden. I kan blandt andet se strudse, papegøjer, traner, storke, tropefugle, ugler og meget mere. Danmarks Fugle Zoo dækker over et areal på 6 hektar, med et handicapvenligt stisystem i det ellers flotte kuperede terræn. Tag børnene med på tur og nyd de skønne omgivelser og fugle i alle farver og størrelser.
Gorilla Park Svendborg
I Gorilla Park i Svendborg finder I ingen gorillaer. Til gengæld finder I en overdådig klatrepark med hele otte klatrebaner i forskellige størrelser. Kom helt op i 26 meters højde, eller prøv de sjove tarzansving, BMX-kørsel i trætoppene, snowboards og meget mere. En fantastisk sjov og underholdende attraktion for den aktive familie. Klatreparken egner sig til børn fra 4 år og op.
Fjord & Bælt
Fjord & Bælt er et akvarie i Kerteminde, der byder på både spændende oplevelser med havdyr, samt forskellige aktiviteter både inde og ude, for både børn og voksne. I kan tage med på bådture med Fjord & Bælts biologer, eller være med til træning af marsvin. I kan hilse på søde marsvin og sæler, hajer og masser af krabber. Her er stor fokus på at skabe en sjov oplevelse for både børn og voksne med masser af læring om dyrelivet i havet.
Udendørs seværdigheder – oplev naturen på Fyn
Fyn er fin – og det er den fynske natur i den grad også. På Fyn er der masser af skønne naturoplevelser – øen er omgivet af flotte kyststrækninger, badestrande og hyggelige byer ned til vandet. Her er hyggelige grønne skove, storslåede kyster og bakkede dale. Du kender måske allerede til De Fynske Alper? Eller hvad med Det Fynske Øhav? På Fyn er der rig mulighed for en skøn oplevelse i naturen – og skal det være mere end natur, kan du også kombinere det med en historisk eller kulturel oplevelse, som Den Fynske Landsby eller De Japanske Haver.
Bridgewalking Lillebælt
Er du til højder og en overdådig udsigt? Så tag med på bridgewalking og oplev Lillebæltsbroen fra toppen. Her kommer I til at gå rundt på toppen af Lillebæltsbroen i 60 meters højde, mens en guide fortæller om broens historie og de skønne omgivelser. Turen varer et par timer og byder på en skøn udsigt ud over Fyn, Jylland og Lillebælt. Og er du lidt nervøs for højderne, kan du være ganske rolig – I får sikkerhedsinstrukser, samt en heldragt på og sikkerhedsline.
Svanninge Bakker – De Fynske Alper
Kan du finde alper på Fyn? Både og. Det er selvfølgelig ikke helt som de franske alper, men ikke desto mindre er De Fynske Alper, også kendt som Svanninge Bakker, en overdådig naturoplevelse. Svanninge Bakker har en højde på 126 meter over havets overflade, og det giver dig altså mulighed for en fantastisk oplevelse med en flot udsigt ud over Fyn. Her kan du tage på både korte og lange vandreture på de i alt 35 kilometers afmærkede ruter. Så frem med alpehuen og kom afsted til De Fynske Alper.
Fyns Hoved
Det nordligste punkt på Fyn er Fyns Hoved, og det er en lille halvø, der bærer præg af tiden. Halvøen deler Kattegat fra Storebælt og er skabt under istiden. Fyns Hoved er noget helt særligt – og fynboerne vil nok også prale lidt af stedet, der på mange måder minder om Skagen. Her er også det helt særlige lys, som også de fynske malere har været glade for. Derfor kan du også finde små guldrammer langs kysten, der skal gengive placeringen af de steder, hvor de store malere som Fritz Syberg og Johannes Larsen har malet.
Ikke nok med det byder Fyns Hoved på både sjældne planter og sommerfugle, så det er både en spændende destination for de kunstinteresserede såvel som de naturinteresserede.
Ditlevsdal Bison Farm
Er I på udkig efter en anderledes naturoplevelse, hvor I har mulighed for at møde et efterhånden sjældent dyr? Besøg Ditlevsdal Bison Farm ikke langt fra Odense, hvor I kan møde de overvældende bisonokser, der engang levede på den amerikanske prærie. Hele året rundt er det muligt at tage på guidede ture ud blandt de store bisonokser i overdækkede prærievogne. En helt igennem fantastisk oplevelse, både for børn og voksne. Husk dog venligst på, at hunde ikke er tilladt på turen, da de kan skræmme okserne.
De Japanske Haver
Drømmer I om en tur til Japan, behøver I ikke hoppe på flyvemaskinen og tage den lange tur – I kan faktisk bare tage til Fyn. I Nørre Broby i det sydvestlige Fyn finder I nemlig De Japanske Haver. De Japanske Haver består af seks forskellige haver, der alle er lavet med stor inspiration fra Japan. Her er blandt andet Meditationshaven, Vandrehaven og Tempelhaven, der byder på forskellige versioner af den japanske have. Desuden er her en café med japansk mad, samt en fin lille butik med keramik, udstyr til din egen japanske have og andre skønne genstande fra Japan.
Gratis seværdigheder på Fyn
At tage på ferie eller weekendtur kan være en dyr affære – især hvis hele familien skal med. Og er I afsted i flere dage, er der måske også lidt forskellige oplevelser på programmet. Skal I både i zoologisk have med ungerne, eller besøge forskellige museer og andre seværdigheder, som kræver entrébillet, kan det hurtigt blive en dyr ferie for en familie med eksempelvis to voksne og to børn. Især når børnene når den alder, at der også skal betales entré for dem.
Heldigvis er der god mulighed for gratis oplevelser på Fyn. Først og fremmest er naturen som oftest gratis. En skøn tur i skoven, på stranden eller en af de mange andre naturattraktioner på Fyn er som regel ganske gratis. Men måske må det gerne være noget lidt andet en bare ren natur?
Derfor har vi samlet en række oplagte seværdigheder på Fyn, som er helt gratis. Læs med her.
Horne Rundkirke
Kirker er der selvfølgelig mange af på Fyn, og det er altid gratis at besøge de danske kirker. Men en af de mere specielle kirker i Danmark og på Fyn er Horne Rundkirke. I Danmark er der nemlig kun 7 rundkirker i alt. Desuden er det også denne kirke, som blev brugt i filmen ”Adams Æbler”. Det er også i denne kirke, lensgreve Preben Bille Brahe er begravet, og så kan du finde Hornelabyrinten, som er en kopi af labyrinten i katedralen i Chartres. Labyrinten giver anledning til en lille gåtur med plads til ro og fordybelse.
Inde i kirken finder du værker af C.W. Eckersberg, der blandt andet har malet altertavlen i kirken. Der er altså mange gode grunde til at slå et smut forbi Horne Rundkirke på Fyn.
Stige Ø
Stige Ø i den nordlige del af Odense byder på en spændende historie. Den menneskeskabte ø er i dag et skønt, rekreativt, grønt område, men sådan har det bestemt ikke altid været. Øen har nemlig en lang og broget historie – med alt fra modstandskamp under besættelsen, sigøjnere, bådebyggeri, tivoli og meget mere. Og inden øen blev til det, den er i dag, blev øen gjort til byens losseplads i 1967 og helt frem til 1994. Men en losseplads nær vandet er aldrig nogen god idé, og derfor lagde Odense Kommune i stedet an til at øen skulle gøres til et rekreativt område.
I dag er Stige Ø et sted mulighed for kreativitet og fysisk udfoldelse. Her er en 1 km lang asfaltbane til rulleskøjte, skateboard og løb, træningsbane, mountainbikebane og vandresti hele øen rundt. Desuden er der sheltere til overnatning, bålhytte og ishus.
Tranekær Slotspark
Tranekær Slotspark på Langeland er måske ikke helt gratis, men det ligger i den lave ende af prisskalaen. Entré koster 25 for voksne og er gratis for børn – men så får I til gengæld også en rigtig spændende og unik oplevelse, og meget mere end bare en slotspark. Parkens udsmykning bliver nemlig håndteret af TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur. Og de har givet over 20 danske og internationale kunstnere mulighed for at skabe og udstille deres værker i parken.
Her kan I altså se de mange spændende værker, hvor kunst og natur går op i en højere enhed i sådan en grad, at man kunne komme i tvivl om, hvorvidt det er kunst eller natur. En spændende oplevelse for både børn og voksne.
Damestenen – Danmarks største sten
Damestenen er ikke bare en sten – faktisk er det Danmarks største sten! Og derfor er den en populær turistattraktion på Fyn. Damestenen ligger ved Hesselager på Sydfyn, og er intet mindre end 10 meter høj, og har en omkreds på 46 meter. Og vægten? Ja, så vejer Damestenen faktisk hele 1.000 tons.
Ifølge et sagn blev en jættekvinde på Langeland så vred over, at sømænd brugte spiret på Svinninge Kirke som pejlemærke, så de undgik at forlise. Derfor kastede hun den store sten mod spiret, men den nåede altså ikke hele vejen til Langeland, men landede i stedet ved Hesselager. Tager vi den lidt mere videnskabelige forklaring, så kommer den store sten oprindeligt fra Sydsverige, hvor den blev revet løs af det centrale grundfjeld under sidste istid, og så er den ført til Fyn med indlandsisen. Uanset stenens oprindelse er den et velbesøgt turistmål for både voksne og børn.
Vandtårnet på Dronnings Bastion i Nyborg
Datidens vandtårne har altid været et fascinerende byggeri. I Nyborg på Dronningens Bastion er det på udvalgte dage i sommerferien muligt at komme ind i det gamle vandtårn. Vandtårnet blev opført i 1899, og det er et helt særligt eksempel på datidens industrielle byggeri – og faktisk er det et af de eneste vandtårne i Danmark med så velbevarede installationer, stadig den dag i dag. Vandtårnet er som oftest åbent i forbindelse med kunstudstillinger, hvor der er gratis adgang.
Gåtur med vægteren i Odense
I juli og august måned har du mulighed for at gå aftentur med vægteren i den gamle bydel i Odense. Her fortæller han historier og skrøner om livet i Odense helt fra vikingetiden og frem til i dag. Her kommer vægteren selvfølgelig ind på H.C. Andersen, men også meget mere om Odenses spændende og til tider brogede historie om spedalske og ludere – alt det vi ikke hører noget om ellers. Det er gratis at deltage i Vægterturen, som foregår hver aften klokken 21 (bortset fra søndag) i juli og august måned. Mødestedet er foran Den Gamle Kro i Overgade i Odense.
Gå i H.C. Andersens fodspor
Hvis der er noget menneske, Odense – og måske Fyn i det hele taget – har kær, så er det uden tvivl vores allesammens kære H.C. Andersen. Og det bærer Odense by selvfølgelig stort præg af. Foruden at huse H.C. Andersens hus, kan du også finde store rødbrune fodspor rundt omkring på fortorve og brosten i byen. Det er H.C. Andersens fodspor, og du har en unik mulighed for at gå i hans fodspor.
Ruten starter ved hans fødehjem, og du bliver ledt rundt på 13 forskellige steder i byen. Hans barndomshjem, fattiggården, rådhuset og meget mere. En sjov og spændende tur, hvor I kan lære lidt mere om H.C. Andersen og Odense by at kende.
Hindsgavl Dyrehave
Lige uden for Middelfart, omringet af Lillebælt, finder du halvøen Hindsgavl, hvor der blandt andet er en skøn dyrehave med kronhjorte og dådyr. Her kan I nyde en dejlig spadseretur på stierne og se de fine hjorte i Naturparken Hindsgavl Dyrehave. Her er der mange fine stier, som også egner sig til barnevogne og kørestole, så der er plads til alle.
Ved solnedgang kan I også lytte godt efter og nyde lyden af de mange frøer som holder koncert i selskab med de brølende kronhjorte. Husk dog altid at passe på dyrene og hinanden – hjortene er ikke kæledyr, og særligt i brunst- og yngleperioden, skal I passe på med at komme for tæt på.
Historiske seværdigheder på Fyn
Du har sikkert allerede fundet ud af, at Fyn byder på masser af historie. Særligt 1800-tallet er en populær tid på Fyn, på grund af H.C. Andersen, som de jo er nok så stolte af. Derfor bærer Fyn – og især Odense by præg af, at det var her H.C. Andersen holdt til. Men Fyn byder på så meget mere end det. Vi har jo også været inde på Den Fynske Landsby, men det er kun én af de andre historiske attraktioner, du kan finde på Fyn.
Fyn har nemlig meget mere – her er nydelige kirker med masser af historie – og flotte slotte og herregårde, der fortæller om en svunden tid. Dét og meget mere kan du opleve på Fyn. Og vi lægger selvfølgelig ud med den helt store spiller, når det gælder historiske seværdigheder på Fyn.
Egeskov Slot
Egeskov Slot er uden tvivl numero uno, når det gælder historiske seværdigheder på Fyn. Slottet blev opført i 1554, mens gården kan dateres tilbage til 1400-tallet. Egeskov Slot er især berømt, fordi det er en af de bedst bevarede vandborge i Europa. Om dagen er slottet åbent for besøgende, men du kan også finde flere forskellige udstillinger med legetøj, veteranbiler, motorcykler og meget mere. Her er også et nyt Falckmuseum, samt forskellige kunstudstillinger. Desuden har slottet en skøn slotshave, hvor der blandt andet er to labyrinter – her er det dog den kun den ene, I kan gå en tur i i dag.
Egeskov Slot er en yderst populær turistdestination på Fyn, og her er masser af spændende oplevelser for både voksne og for børn.
Odins Odense Jernalderlandsby
Tag en lang tur tilbage i fortiden, helt tilbage til jernalderen og vikingetiden i Odins Odense. I Odins Odense kan I selv opleve, hvordan det var at lave i overgangen fra jernalder til vikingetid. Her er masser af spændende aktiviteter som smedning, bueskydning, mjødsmagning og meget mere. Her er skønne vikingemarkeder, og masser af spændende traditionelle aktiviteter og begivenheder året rundt. Odins Odense er særligt henvendt til skoler – som det først var tiltænkt, men jernalderlandsbyen er selvfølgelig også åbent for familier og andre interesserede.
Danmarks Forsorgsmuseum
I hjertet af Svendborg finder i Danmarks Forsorgsmuseum, der har til huse i byens gamle fattiggård fra 1872. Her kan I lære mere om, hvordan det var at leve i et samfund, som var delt op i en sådan grad, mellem de rige og de fattige. Hvordan folk levede på fattiggårde og børnehjem, og hvordan de syge og svage blev behandlet. Den gamle fattiggård med pigtråd omkring giver et indtryk af, at det ikke bare var et hjem, men i højere grad en trist hverdag i institutionslignende omgivelser. En spændende men også til tider hjerteskærende oplevelse, om hvordan vi har behandlet hinanden i fortidens Danmark.
Det Gamle Værft
I Ærøskøbing på Ærø finder du Det Gamle Værft, som er et helt særligt sted der værner om den maritime kulturarv og gamle, danske håndværkstraditioner. Det Gamle Værft råder over to udstillinger, der ofte er i forandring. I den ene udstilling kan du se mange af de gamle maskiner, mens den anden bygning råder over værkstæder – et kobberværksted og en smedje. Her er der værktøj og maskiner, og her kan du også se mange andre forskellige ting fra det maritime univers – heriblandt S/S Svendborgsunds originale skibsur, samt gamle brandpumper fra Ærøskøbing. Udendørs er det muligt at tage et nærmere kig på skibene, og her er også udstillet gamle maskiner fra værftet.
Af forskellige aktiviteter kan nævnes Smedeskole, Sømandsskole og Byg et badehus. Oplevelser fra 5 år og op. Går turen til Ærø, er et besøg på Det Gamle Værft bestemt en oplevelse for alle, der er interesserede i søfart og den maritime historie.
Regnvejr? Find de bedste indendørs seværdigheder på Fyn
Er vejret ikke lige til seværdigheder i det fri? Øser regnen ned, og er I trætte af at gå rundt udendørs i regntøj? Det er der heldigvis råd for – der er nemlig mange fine indendørs seværdigheder på Fyn. I kan besøge kirker, museer og indendørs legelande – der er altså rig mulighed for at få en oplevelse i tørre omgivelser, og både for børn eller voksne.
Brandts Klædefabrik
Skal dagen stå på shopping, god mad og masser af kultur? Så skal I slå et smut forbi Brandts Klædefabrik i Odense. I det gamle fabrikskompleks finder I nemlig et væld af oplevelser. Her er masser af butikker, spisesteder og kulturoplevelser. I kan blandt andet besøge Kunstmuseum Brandts, som er et museum for dansk og international samtidskunst med fokus på kunst og visuel kultur.
I finder også Lerværkstedet, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med ler og keramik. Tekstilværkstedet, hvor du kan prøve at sy, strikke og hækle. Eller Odense Filmværksted, Magasinet og Kulturmaskinen. Der er altså rig mulighed for at få en oplevelsesrig dag i Brandts Klædefabrik.
Fyns Grafiske Værksted
Er I på udkig efter et spændende – og ganske gratis – udflugtsmål til en regnvejrsdag på Fyn, så kan vi anbefale Fyns Grafiske Værksted. Det Grafiske Værksted er som navnet lyder et værksted for grafiske kunstnere. Her kan I se de mange fine værker, som er udstillet i galleriet, og opleve en anden form for kunst, end der er at finde på mange kunstmuseer. Der er gratis adgang til Fyns Grafiske Værksted, men ønsker I en guidet rundvisning, kan det også lade sig gøre for 40 kr pr person. Der afholdes årligt 10-12 udstillinger hvor forskellige kunstnere fremviser deres værker, og det er muligt at købe grafiske tryk og indrammede prints i galleriet.
H.C. Andersens Hus
H.C. Andersens Hus i Odense byder på en spændende fortælling om den berømte forfatters liv og kreative univers. Her er der virkelig fyret op for museumsformidlingen i den mest moderne forstand med lyd, lys, rum og scenografi, i kombination med nye og spændende teknologier. Det skaber en forunderlig oplevelse, hvor I virkelig får oplevelsen ind under huden. H.C. Andersens Hus er bestemt et besøg værd – og en oplevelse for alle aldre.
CLAY Keramikmuseum
I Middelfart ligger det fine keramikmuseum, CLAY, som byder på et væld af spændende værker inden for keramikkens verden. Her finder I både moderne og klassisk kunst, brugskunst og meget mere i keramik. I den faste samling har de for eksempel Royal Copenhagen samlingen, PEM Samlingen og Erik Veistrup Samlingen, samt en nydelig skulpturpark udenfor, når vejret er til det. Desuden har de forskellige skiftende udstillinger med både international og dansk keramikkunst.
Seværdigheder på Fyn med hund
Skal hunden med på ferie, er det altid godt at have planlagt, hvor turen skal gå hen, og hvor hunden må komme med. Først skal I jo finde et overnatningsted, hvor hunden må komme med. Nogle hoteller og kroer tilbyder også plads til de firbenede venner, og ellers kan sommerhuse og campingpladser også være en mulighed.
Der er også rig mulighed for at have hunden med rundt og opleve ting på Fyn. I kan finde hundeskove rundt omkring, hvor hundene kan få lov til rigtigt at boltre sig. I kan også have hunden med på tur rundt omkring og opleve de mange skønne udendørs seværdigheder på Fyn. Her skal I dog være opmærksom på, at hunden skal være i snor. Tænk også gerne over, om der er andre dyr – I skal nok ikke tage hunden med på bisonfarm eller i dyrehaven med hjorte, da hundene kan skræmme de andre dyr.
Heldigvis er der mange kæledyrsvenlige seværdigheder på Fyn, så I kan sagtens finde på noget at lave med de firbenede medlemmer i familien. Det er sjældent at hunde må komme med ind i indendørs seværdigheder, men så kan I i stedet se, om det er muligt at binde hunden fast udenfor. Nogle steder har kroge til hundene, hvor de også har adgang til rent vand.
Du kan altså sagtens have din hund med på weekendophold og ferie på Fyn, og stadig se en masse spændende seværdigheder.
FAQ
- Hvad kan jeg opleve på Fyn?
På Fyn er der et hav af spændende seværdigheder, som du kan glæde dig til at opleve. Her er oplevelser både til børnefamilien, til de kunstglade, til de naturglade og meget meget mere. - Hvilke gratis seværdigheder er der på Fyn?
Naturen er selvfølgelig gratis, men ellers er det altid gratis at besøge de gamle kirker rundt omkring på Fyn. Du kan også se dig omkring i Odense, hvor der er masser af gratis seværdigheder – særligt med fokus på byens historie eller H.C. Andersen. Læs mere om gratis seværdigheder på Fyn her på siden. - Hvilke seværdigheder kan jeg opleve med hund på Fyn?
De fleste seværdigheder som foregår udendørs tillader hunde i snor. I naturen må du som regel gerne have hunden med i snor, men vær opmærksom på, at der nogle steder kan være særlige regler. Indendørs aktiviteter tilbyder sjældent adgang for hunde, men sørg altid for at læse op på det, inden I tager afsted med de firbenede venner.