Ø-Ferie

De seneste år er det blevet mere og mere populært at holde ferie i Danmark – og det er der selvfølgelig en god grund til, da vi ikke har haft samme mulighed for at rejse til udlandet på grund af coronapandemien.

Der er nu heller ikke noget i vejen for at holde ferien i Danmark, og slet ikke hvis destinationen går til en af de skønne danske øer.

Og her er der nok at vælge imellem. Der er nemlig intet mindre end 406 øer i Danmark, hvoraf de 72 af dem er beboede. Så pak kufferten eller tasken og tag på ø ferie på en af de skønne danske øer.

Billedet er fra Hotels.com
Fredensborg Badehotel

Fredensborg Badehotel

Ronne, Hovedstaden

Nyd det smukke Fredensborg Badehotel, som er placeret i Rønne på Bornholm. Her kan du nyde dit ophold på de smukke værelser, hvor Pernille Bülow har design indretningen af værelserne. På hotellets restaurant FB vil du blive forkælet med lækre franske skaldyr og specialiteter. Her hjælper hotellets personale dig med at finde den perfekte vin til din mad. Fra hotellets restaurant kan du nyde havudsigten imens du spiser middag. Nu kan nyde de Bornholmske bølger fra hotellets badebro. Herudover kan du nyde den smukke natur, som Hammershus eller Ekkodalen.  

Hotellet har: På stranden - Restauranter og bar/lounge - Spafaciliteter - Golf på stedet - Døgnåben reception

Laveste pris for 2 personer: 2,350.00 DKK

Reserver / Læs mere
Billedet er fra Hotels.com
Nexø Hostel

Nexø Hostel

Nexø, Hovedstaden

I Nexø på Bornholm ligger Nexø Hostel omkring smukke naturomgivelser. Nexø Hostel har i alt 23 værelser, som er fordelt ud på 2 værelser. Her er der fælles badeværelser og tekøkkener på hver etage. Her får du et dejligt overnatningssted, hvor du både kan nyde den smukke natur, hvor du både kan se badestrande, vandreture, cyklestier. I byen Nexø finder du den populære og største strand på Bornholm. Stranden hedder Dueodde strand og ligger omkring 10 minutters kørsel derfra. Over for Hostel Nexø ligger Sommerfuglepark & Tropeland. Det er en tropisk have og park, hvor du har mulighed for at

Hotellet har: Tæt på stranden - Bar/lounge - Spafaciliteter - Gratis parkering på stedet - Vandre-/cykelstier i nærheden

Laveste pris for 2 personer: 660.00 DKK

Reserver / Læs mere

Få en unik oplevelse med dansk ø-ferie

Dansk ø-ferie er noget helt særligt, og uanset om du vælger at besøge en enkelt eller to øer, eller vil på øhop, kan du opleve et væld af seværdigheder og en helt unik ø-kultur og stemning. Her kan du opleve de små hyggelige ø-samfund og en forunderlig dansk natur, der mange steder står urørt. På de små danske øer føles det som om, at tiden går lidt langsommere. Her behøver I ikke have travlt, og I kan tage det en dag ad gangen.

Med en ø-ferie i Danmark kan I få den danske ø-kultur ind under huden. I kan smage øens specialiteter – og måske endda få noget, I ikke kan finde andre steder.

Uanset om turen skal gå til Bornholm, Fanø, Samsø eller en helt fjerde ø, så kan I få en uforglemmelig og unik oplevelse med ø-ferie i Danmark.

 

De bedste danske ferieøer

Med hele 72 beboede øer i Danmark kan vi selvfølgelig ikke nævne dem alle her, men vi har valgt nogle enkelte ud, så du kan læse lidt mere om, hvorfor disse danske øer er populære feriedestinationer, og hvad de har at byde på.

 

Samsø

Var du klistret til TV-skærmen, da Lars Bom var strisser på Samsø, eller kan du ikke få nok af de lækre samsøkartofler, så tag et smut til den skønne ø Samsø, der ligger i Kattegat ud for Aarhus.

Fra Aarhus kan du faktisk tage færgen direkte til Sælvig på Samsø. Og fortvivl endelig ikke, hvis du kommer fra Sjælland. Du kan nemlig tage færgen fra Kalundborg til Ballen, så du behøver ikke køre hele turen til Jylland for at komme over til Samsø.

Med færgeafgange fra morgen til aften kan Samsø også være en fin destination til et øhop, da I kan komme ud og hjem samme dag. Så er I på weekendophold i Midtjylland eller Sjælland [interne links til de to] kan I snildt tage et bette smut til Samsø. Tag bilen med over, så I kan komme rundt, eller lad bilen stå og tag cyklen rundt på Samsø.

En ferie på Samsø vil nu også være helt oplagt, da der er gode muligheder for overnatning, både på camping, hotel, kro eller Bed and Breakfast.

Desuden er der mange seværdigheder og oplevelser, I kan se frem til. I kan se om I kan finde rundt i Samsø Labyrinten – og pas på I ikke farer vild. Eller tag et smut forbi Samsø Museum eller Samsø Museumsgård og lær øens historie at kende. Skal der være noget for børnene, kan I også besøge HistorieUniverset.

I kan spise lækker og lokal mad på en af de mange restauranter eller caféer, eller smøre en madpakke og tage ud og oplev den skønne samsøske natur.

 

Ærø

Ærø er en anden meget populær feriedestination, og det er med god grund. Her kan I nyde den afslappende atmosfære og tage på cykelture, vandreture og meget mere.

Det er muligt at tage færgen fra Svendborg til Ærøskøbing, Fynshav til Søby, Rudkøbing til Marstal eller fra Faaborg til Søby eller Birkholmsposten. Der er altså mange gode muligheder for at komme med færgen til Ærø.

Besøg den hyggelige og idylliske by, Ærøskøbing, med de brolagte gader og torve, smukke bindingsværkshuse med farvestrålende stokroser, der vokser op langs murene. I kan også besøge et af øens mange museer, som Ærø Museum, den gamle herregård Søbogaard eller det spændende Søfartsmuseum i Marstal, hvor I kan opleve den maritime kultur og skibsfarten på Ærø.

Tager I cyklen med til Ærø, eller lejer cykler på øen, skal I være forberedt på en bakket oplevelse. Det er heller ikke uden grund, at de kalder landskabet på Ærø for de ærøske alper. Det samme gør sig gældende for vandreture på Ærø. Så medmindre I er både fysisk og mentalt forberedte på det bakkede landskab, skal I nok overveje at tage en af de mere flade ruter på øen.

 

Læsø

Læsø er en oplagt sommerferiedestination, hvis du ønsker en skøn ferie med en forunderlig og dyrerig natur, lækker gastronomi og ren forkælelse. Du kan tage til Læsø med Læsøfærgen fra Frederikshavn.

Her kan I nyde et ren og skær afslapning og velvære med et skønt spaophold. Læsø er nemlig berømt for det helt særlige Læsøsalt, som måske nok har gjort øen til specialister inden for kur og wellness.

På Læsø finder I nemlig de helt særlige saltsyderier, hvor I kan se, hvordan man producerede salt i gamle dage. En oplevelse for både børn og voksne. Besøg også et af de forskellige museer, som hører under Læsø Museum, de gamle huse med tangtækte tage, eller tag på en dejlig cykeltur øen rundt – måske kommer I forbi en af de hyggelige gårdbutikker, hvor I kan købe lækre specialiteter med til turen.

Andre skønne øer til ø-ferie i Danmark

Fanø

Drømmer du om en tur ved Vesterhavet med brede badestrande, hvor børnene kan boltre sig? Så skal jeres ø-ferie måske gå til den skønne Fanø, som ligger i Vesterhavet tæt på Esbjerg. Færgeturen går fra Esbjerg til Fanø, og der er mulighed for at have bilen med. Men da Fanø er en lille ø, er det ganske fint at komme rundt på cykel.

På Fanø kan du opleve en unik natur og rigt dyreliv – her kan du tage på sælsafari og se de mange sæler slappe af langs de skønne strande. Og med den skønne friske vind ud til Vesterhavet er Fanø et oplagt sted til drageflyvning – i sommerperioden kan I også tage med til den internationale dragefestival. Har I ikke selv en drage med, kan I selvfølgelig bare nyde de mange skønne og unikke drager flyve rundt på himlen.

 

Anholt

Er I ikke så meget til at rejse udenlands, men vil I gerne på en helt unik ørkenvandring, så skal I rejse til Anholt, som ligger i Kattegat. I kommer til Anholt med en tre-timers færgetur fra Grenå. Har I egen sejlbåd kan I også selv tage turen til Anholt Lystbådehavn.

På Anholt finder I Europas største lavhede, Ørkenen, hvor I kan tage på skøn ørkenvandring og finde smukke og sjældne planter og dyr. Langs kysten kan I også møde den store sælbestand på øen. Skal der mere action til, har I også mulighed for at dyrke vandsport på øen.

 

Andre skønne øer til ø-ferie i Danmark

Der er mange vidunderlige øer i de danske farvande, hvor I kan nyde en skøn ferie eller tage på øhop. Et helt oplagt sted til øhop er Det Fynske Øhav, hvor I kan besøge øer som Avernakø, Lyø, Skarø og Drejø. Også Limfjorden er oplagt til øhop, hvor I kan tage forbi Mors, Fur og Livø.

I kan selvfølgelig også tage til nogle af de lidt større danske øer som Lolland og Falster, som også har meget at byde på, men oftest er det de helt små ø-samfund, som har den helt særlige atmosfære og kultur, der er en oplevelse værd. Af andre små øer i Danmark som I kan tage på ø-ferie til er Femø, som også er kendt for deres jazzfestival og kvinde ø-lejre.

Er I til kuperet terræn er Sejerø et besøg værd – denne ø huser også en af Danmarks første gotiske kirker.

Kuperet terræn finder vi selvfølgelig også på Bornholm, som er berømt for de mange smukke klipper og helt unik natur. Bornholm er også kåret som en af Europas bedste ferieøer, så det er bestemt også værd at nævne denne solskinsøen. I kan blandt andet besøge Nordeuropas største borgruin, Hammershus Slotsruin, eller Danmarks største rundkirke, Østerlars Rundkirke, eller de mange smukke klippeformationer rundt omkring på øen.

Fra Gudhjem på Bornholm kan I også tage et smut til Christiansø og Frederiksø, som også kaldes Ertholmene, og som er Danmarks østligste punkt. Her føles det som om tiden er gået i stå med de smukke fæstninger og gamle, fredede huse.

FAQ

  • Hvad er øhop?
    Øhop er en ferie hvor du rejser rundt mellem mange små øer. Det er især populært at tage på øhop i Det Fynske Øhav, hvor du finder flere skønne øer.

  • Hvor kan jeg tage på ø-ferie i Danmark?
    I Danmark er der hele 72 beboede øer, hvor mange af dem er populære feriemål. Nogle af de mest populære ferie-øer i Danmark kan du læse om her i artiklen.

  • Hvor mange øer er der i Danmark?
    I Danmark er der 406 øer, hvoraf de 72 af dem er beboede.