Seværdigheder århus

Aarhus er en smuk by i den midtjyske region Jylland. Byen er kendt for sine skønne seværdigheder, som gør den til et af de mest unikke steder at besøge i hele landet. Aarhus byder nemlig på alt fra historiske attraktioner til moderne vidundere, og der er derfor fantastiske seværdigheder for enhver smag. 

Uanset om du er på udkig efter historiske seværdigheder eller mere børnevenlige attraktioner, så har Aarhus en masse spændende at tilbyde! Vi har samlet nogle af de mest populære seværdigheder i Aarhus, så du kan få en uforglemmelig tur næste gang, du besøger skønne Aarhus.

Hvis turen går videre rundt i Danmark, kan du også finde inspiration til spændende seværdigheder på Sjælland, Fyn eller det skønne Bornholm.

Gå på opdagelse i de historiske seværdigheder

Hvis du tilhører de historieinteresserede, så er Aarhus en fantastisk by at besøge. Aarhus byder nemlig på en masse spændende seværdigheder, som kan hive dig en tur tilbage i tiden, og gøre dig klogere på både Aarhus’ men også Danmarks historie.

Aarhus Domkirke

For de historieinteresserede er Aarhus Domkirke en imponerende attraktion. Den massive kuppelbygning blev bygget i det 12. århundrede, og går dermed helt tilbage til middelalderen, hvor den var et populært pilgrimssted. I dag er kirken stadig lige så velfungerende, og du kan derfor både nyde en behagelig gudstjeneste eller gå på opdagelse i den historiske bygning.

Den Gamle Bydel

Når turen går til Aarhus er Den Gamle Bydel efterhånden blevet et must-see. Denne del af byen er hjemsted for en række historiske bygninger og seværdigheder, såsom Aarhus Teater, Latinerkvarteret og Den Gamle By, som er et frilandsmuseum, der har været bevaret siden 1974. Bykvarteret emmer af charme og historie, og de smalle brostensbelagte gader grænser op til skønne butikker og restauranter.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum ligger lidt udenfor Aarhus, og huser artefakter fra arkæologiske udgravninger i hele Danmark. Det helt fantastiske ved dette museum er, at du kan gå på opdagelse i de mange spændende udstillinger, som findes rundt omkring på museet. Her kan du eksempelvis gå på opdagelse i fantastiske fund, såsom vikingeskatte, bronzealderskatte og antikke genstande fra Europa og andre steder i verden. Derudover kan du gå på opdagelse i museets permanente udstilling, som omhandler genstande fra den danske forhistorie og en række midlertidige udstillinger, der viser forskellige perioder af historien. Moesgaard Museum er derfor et fremragende sted at lære om Aarhus’ og hele Danmarks historie.

Den Gamle By

Et besøg i Aarhus ville ikke være fuldendt uden et lille stop på et af de mange museer. Den Gamle By er et frilandsmuseum, som giver et spændende indblik i byens fortid med kopier af gamle bygninger. Dette er muligvis den mest populære turistattraktion i hele Aarhus – og det er der ikke noget at sige til. 

seværdigheder århus

© Den Gamle By. Foto: Den Gamle By

Moderne og kunstneriske seværdigheder

Aarhus er også en fantastisk by, hvis man elsker det moderne eller kunsteriske udtryk. Byen byder nemlig på en masse beundringsværdige seværdigheder. Omend du er på udkig efter et fantastisk kunstmuseum, en indendørs regnskov eller noget mere musikalsk, så er Aarhus fuld af muligheder.  

ARoS Kunstmuseum

Aarhus er hjemsted for det verdenskendte ARoS Kunstmuseum, som er et af Danmarks største kunstmuseer. ARoS blev grundlagt i 2004, og viser en række moderne udstillinger og installationer fra internationale kunstnere. Museet tilbyder de besøgende en fordybende oplevelse gennem sin samling af mere end 10.000 værker. Derudover er ARoS også særligt kendt for dens fantastiske regnbuepanorama, som er en gangbro på toppen af museet, som giver en skøn udsigt over Aarhus indre by.

Tivoli Friheden

En af de mest populære seværdigheder i Aarhus er Tivoli Friheden. Tivoli Friheden er en fantastisk forlystelsespark, som ligger i hjertet af Aarhus. Forlystelsesparken har eksisteret siden 1874, og byder på en bred vifte af sjove forlystelser for alle aldre. Parken byder desuden også på liveunderholdning, såsom koncerter og shows. Derudover har parken også et stort udvalg af restauranter og butikker. Uanset om du er på udkig efter en sjov dag med familien eller en fantastisk koncertaften, så er Tivoli Friheden den perfekte attraktion i Aarhus.

Væksthusene i Botanisk Have

Hvis du har en stor forkærlighed til eksotiske planter, eller bare godt kunne tænke dig at besøge en indendørs regnskov – så er Væksthusene i Botanisk Have helt sikkert værd at tage et kig på. I Væksthusene bliver du først og fremmest mødt af en trykkende fugtig varme, mens de smukkeste sommerfugle flyver omkring dig. Væksthusene er spækket med skønne og tropiske arter fra hele verdenen, som giver en fantastisk og eksotisk fornemmelse idét du indtræder kuplen. Rundt i kuplen er der en masse smalle stier, som tager dig med på en rejse gennem de skønne planter og blomster.

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus er en ikonisk bygning, der ligger i hjertet af Aarhus. Det moderne musikhus blev bygget i 2009, og er designet af den berømte arkitekt Jean Nouvel. Musikhuset er vært for en række fantastiske koncerter og arrangementer – alt fra nationale og internationale musikere til lokale talenter. Derudover byder musikhuset også på et spændende kunstudstillingsrum, hvor de nysgerrige kan gå på opdagelse.

Oplev den skønneste natur

Aarhus er naturligvis også en fantastisk by at besøge, hvis du har en stor forkærlighed til den skønne natur. Ikke nok med at Aarhus er en skøn by, der ligger langs bugten, så er der også rig mulighed for at nyde den fantastiske natur og de skønne dyr.

Aarhus Havn

Aarhus Havn er blevet en populær seværdighed i Aarhus. Havnen er en travl handels- og fritidshavn, som har været i brug siden middelalderen. Her kan du gå en tur langs strandpromenaden og beundre de smukke skibe, der ligger til havn. Du kan også besøge en af de mange restauranter eller caféer i havneområdet, og blive forkælet med alt godt fra havet. Derudover kan du også nyde udsigten til eksempelvis Fyrtårnsmuseet.

Marselisborg Dyrehave

Hvis du har et stort dyrehjerte, eller bare elsker den skønne natur, så er Marselisborg Dyrehave en fantastisk mulighed for dig. Dyrehaven befinder sig i hjertet af Aarhus, og er omgivet af den skønneste natur og spændende dyr. Her kan du gå en lang tur i de skønneste omgivelser. Hvis du har mod på det, kan du endda fodre de tamme dådyr, som bor i dyrehaven.

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro ligger i Aarhusbugten, og blot en lille gåtur fra det indre by. Broen er et arkitektonisk fænomen, der strækker sig ud i horisonten og tilsyneladende aldrig ender. Det er et fantastisk sted at fotografere skønne mindedage eller bare nyde udsigten over bugten og det omkringliggende landskab. 

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot ligger på toppen af en bakke, og har den skønneste udsigt over byen og det skønne ocean. Slottet blev oprindeligt bygget som et sommerresidens for Kong Christian X i 1902. I dag bruges slottet som officiel residens for Det Danske Kongehus, når de befinder sig i Aarhus. Når slottet står tomt, er det åben for offentligheden. Her kan du bl.a. få en rundvisning på det skønne slot, eller du kan nyde en dejlig gåtur i slottets store slotshave.