storbyferie

Drømmer I om det pulserende byliv, masser af farver, fest, oplevelser og god mad? På en storbyferie kan I få lidt af det hele. I de smukke og pulserende storbyer i Skandinavien og Tyskland finder I noget for enhver smag. Her kan I spise god mad på de mange restauranter, caféer og madmarkeder. I kan opleve kunst, kultur og masser af historie i museer, teatre og historiske bygninger.

Du finder mange skønne hoteller, du kan overnatte på i de skandinaviske og tyske storbyer, og der er noget for enhver prisklasse og smag.

 

Oplev liv og masser af kultur på storbyferie

I de skandinaviske og tyske storbyer er der masser af kultur og oplevelser. Her er lækker mad, museer med kunst, historiske udstillinger og meget mere. Der er mulighed for overnatning i alle prisklasser – og det samme gælder maden, for caféer og restauranter er der også nok af, og I har mulighed for både at kaste jer over lokale retter og international mad.

Så skal I et smut uden for de danske grænser, kan I besøge nogle af de skønne storbyer i Tyskland og Skandinavien. Hvis Danmark alligevel frister lidt, så se her hvad I kan opleve af skønne seværdigheder i Danmark.

 

Storbyferie i Berlin

Berlin er en populær destination til storbyferie, og det er med god grund. Her er der masser af kultur og historie, samt rig mulighed for shopping og god mad. Byen bærer især præg af Tysklands historie – og du finder mange historiske monumenter, der afspejler Anden Verdenskrig og efterkrigstiden, som Berlinmuren og meget mere.

Berlin byder også på Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, Berliner Dom og mange andre smukke historiske og kulturelle bygninger. Besøg Museumsøen, hvor der hele seks museer med kunst og kultur fra fortid og moderne tid.

storbyferie

Storbyferie i Hamburg

Er Berlin alligevel overvældende nok, vil Hamburg, som også ligger lidt tættere på Danmark, være en oplagt destination. Byen er også kendt som Nordeuropas Venedig, på grund af de mange kanaler og floden Elben, der skærer gennem byen.

Hamburg føles på sin vis som Berlin, men i en mere overskuelig udgave – og alligevel er den helt sin egen. Her er en god kombination af ældre bygninger og moderne arkitektur, og der er masser af spændende oplevelser og butikker.

storbyferie

Storbyferie i Stockholm

Den svenske hovedstad, Stockholm er måske en lang køretur væk, men tager I med fly er I kun en time fra masser af skønne oplevelser i den svenske storby. Og når I ankommer til Stockholm, er det en ren fornøjelse at køre med den offentlige transport. Stockholm er især kendt for sine smukke metrostationer dekoreret med smuk kunst, skulpturer og mosaik.

 

Skal der ægte svensk kulturhistorie til, kan I besøge ABBA-museet og VASA-museet på den smukke ø, Djurgården, der huser mange museer og skønne parker. Snyd heller ikke jer selv for en tur til Stadsholmen og se Nationalmuseet og Det Kongelige Palads.

storbyferie

Storbyferie i Oslo

Den norske hovedstad Oslo er bestemt også et besøg værd – og ofte er byen lidt overset, når vi sammenligner med København og Stockholm. Oslo føles bare mindre, men også mere hyggelig – og så kan I tage en hyggelig tur med færgen dertil.

I Oslo kan I gå en tur langs Karl-Johan-gaden – slotsboulevarden, hvor I også finder det smukke kongeslot og Nationalteatret. Tag også på sejltur i Oslofjorden og besøg øen Bygdøy, hvor I finder hele fire skibsmuseer. Og så er der rig mulighed for shopping og god mad i den hyggelige norske hovedstad.

storbyferie

Storbyferie i Helsinki

Oplev en anderledes storbyferie i den svenske hovedstad, Helsinki. Det er en længere tur, men bestemt også et besøg værd – især hvis I er til shopping og design, for dét er der masser af.

Sauna og spa er også noget, I finder masser af i Helsinki. Finnerne elsker nemlig saunaer, så selvfølgelig skal der også være masser af spa-områder i storbyen. Er det alligevel lidt for langt væk, kan I også tage et kig på spaophold i Danmark.

storbyferie

Storbyferie i Reykjavik

Storslået natur og storby er måske ikke noget, der normalt går hånd i hånd – men det gør det på Island. Tag på storbyferie i Reykjavik og få den bedste kombination af storby og natur lige ved siden af.

Reykjavik stråler måske ikke af storby i forhold til sin størrelse, sammenlignet med de andre skandinaviske storbyer, men vi har alligevel taget den med her som en unik storbydestination. Den fine by byder på masser af historie og kultur i form af både gammel og ny arkitektur – og så er der skønne naturoplevelser lige rundt om hjørnet. Hvem havde forestillet sig en storbysferie med hvalsafari?

storbyferie

FAQ

  • Hvad skal man pakke til storbyferie?
    Det er en god idé at pakke pas, billetter, dokumenter til hotel/overnatning, pung med kontanter, sygesikringsbevis og kreditkort, blåt sygesikringsbevis samt forsikringspolice, telefon + oplader.

  • Hvor kan jeg tage på storbyferie i Skandinavien?
    I Skandinavien er der mange skønne storbyer – de største er selvfølgelig hovedstæderne, København, Oslo, Stockholm og Helsinki.

  • Kan jeg tage på weekendtur i en storby?
    Det kan du sagtens – mange storbydestinationer har fly direkte fra de danske lufthavne, så du har god tid til at opleve storbyen, selvom du kun er afsted én weekend.