Sådan skaber du hygge derhjemme

Vinteren er perfekt til at hygge derhjemme. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Nedenfor giver vi dig inspiration til hvordan du også kan nyde dejlige stunder derhjemme, selv når du ikke er afsted på ferie. Læs med nedenfor. 

sådan skaber du hygge derhjemme

Få varmen derhjemme

Der er ikke noget hyggeligt ved at fryse eller at have iskolde hænder. Derfor er det en god ide at varme op med radiator, brændeovn eller på en anden måde. Du kan også bruge tæpper til at hygge derhjemme. Den optimale stuetemperatur er ikke det samme for alle og enhver, men der er naturligvis et gennemsnit. Du kan forvente at stuetemperaturen bør være omkring 23-26 grader om sommeren, og 20-24 grader i vintermånederne. 

 

Kom i godt humør

Du får også en hyggelig stemning ved at komme i godt humør. Her handler det mest af alt om at bruge tid på ting, som du kan lide. Fx at spille på casino Danmark, se en god film, læse en interessant bog, lægge kryds og tværs og sådan kunne vi blive ved. Måske kan det være at madlavning får dig i godt humør. Det vigtigste er at du skaber en hyggelig stemning ved at bruge din tid på aktiviteter, der er dejlige for dig. 

 

Ryd op derhjemme

Det lyder måske ikke så hyggeligt, men det kan det nemt blive i den sidste ende. Ifølge eksperter kan det give fornyet energi at rygge op. Hvis du har tøj liggende, papir på stuebordet, og det generelt roder fysisk set i dit hjem, er det svært at tænke klart. 

Start gerne i det små, hvis du føler at du ikke har overskud til at rydde op. Netop med de små ting, hjælper det også at tage det lidt ad gangen. Brug gerne 10-15 minutter hver dag inden du går i seng på at organisere overfladiske ting i hjemmet. Læg tøj på plads, sæt stolene hvor de skal være osv. Ikke alene kan det hjælpe dig med at sove bedre, det kan også bidrage til at du starte dagen bedre i morgen.

 

Tænd lys

Måske har du en gang hørt at duftlys kan udsende giftige lugte, men i første omgang behøver du ikke at være bekymret. Undersøgelser viser at med brug fra tid til anden, er der tale om en meget lav dosis, som ikke betragtes som skadelig for dit helbred. Derfor kan du sagtens tænde lys, som dufter af vanilje, kanel eller andre dejlige dufte. Det er med til at skabe en hyggelig stemning derhjemme.

 

Nyd stilheden

Til sidst kan vi anbefale bare at nyde nuet. Du kan overveje at meditere en lille smule. På den anden side kan du også bare sidde og kigge ud ad vinduet. Mange gange har vi travlt med at flygte fra vores tanker. Derfor kan det være en god ide at øve sig på at lave ingenting. Gem mobilen væk, og sæt den gerne på flytilstand, så notifikationerne ikke irriterer dig. Det er måske ikke en hyggelig aktivitet den første dag, men vi tror på at du sikkert vil elske det i det lange løb.