tapas take away

Det er efterhånden svært at finde nogen, der endnu ikke har smagt det famøse tapas. Tapas har fundet sin vej ind til vores hjerter, og det er blevet den perfekte madanretning, når vi skal forkæle os selv med noget let og ikke mindst lækkert. 

Tapas blev som regel altid nydt på en af de lokale caféer med et lille glas hvidvin til at skylle delikatesserne ned med – men vidste du, at du faktisk også kan nyde en lækker tapas anretning hjemme hos dig selv? Så kan du invitere dine nære og kære over til en hyggelig tapasaften spækket med hygge og fantastisk mad – mums!

Hvor stammer tapas fra?

Tapas er en spansk tradition, der går flere hundrede år tilbage i tiden. Tapas’ nøjagtige oprindelse er ukendt, men der findes mange historier og teorier om, hvordan de er opstået. En teori går ud på, at tapas blev skabt af kroejere i Spanien, som lagde et stykke brød eller ost oven på en gæstes drink for at forhindre fluer i at lande i den. En anden teori er, at tapas blev skabt af hyrderne, som lagde et stykke brød og ost oven på deres vin for at forhindre, at den blev for varm i solen. Uanset tapas’ oprindelse er de i dag en fast bestanddel af det spanske køkken og den spanske kultur.

Man behøver ikke altid at søge ud for at få en fantastisk oplevelse. Det kan være svært at finde pasning af sine børn eller få fri dagene til at passe med at begge kan komme afsted på et ophold. Men hvorfor ikke lave en romantisk middag derhjemme.

 

Her er vores guide til hvordan I kan få en hyggelig aften med lidt ekstra luksus.

  1. Lad os starte med maden, det skal være noget nemt som ikke kræver flere timer i køkkenet. Her har vi fundet Ostebord.dk som levere komplette osteborde og har et stort udvalg af ostepakker. Ostebord.dk er et dansk iværksætter startup med jyske rødder. Dvs. at portionerne er kæmpestore og der er ofte nok til dagen efter. Bestil en oste pakke eller et ostebord her.

  2. Det næste step vil være at droppe sofaen! I sidder der jo alligevel hver aften og ser den samme dårlige serie eller kigger i jeres telefoner.

  3. Fjern telefonerne og find et brætspil og nogle stearinlys frem.

  4. Lav evt. en konkurrence om hvad af jer som kan lave den bedste drink til hinanden. Hvis man ikke drikker alkohol, kan det også være en dessert.

  5. Slut aftenen af med at give hinanden lidt massage.