Seværdigheder København

Skal du besøge Danmarks hovedstad, København, får du her muligheden for at besøge en masse seværdigheder og en masse dansk kultur. København har en masse seværdigheder at tilbyde, som både henvender sig til børn og voksne. Herunder finder du en liste over de seværdigheder inde i København, som vi vil anbefale dig at besøge. 

Zoologisk Have

Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Elsker du og din familie alle former for dyr, så vil Zoologiske Have være et besøg værd. København Zoo ligger i Frederiksberg og har i alt over 4.000 dyr, som du kan besøge. 

Herinde kan du besøge alt fra bondegårdsdyr til eksotiske dyr. Zoologiske Have har nemlig både geder og giraffer. Samtidig er der mulighed for at besøge dyr, som kan lide frost og dyr, som kan lide varme. 

Ved hvert et dyr, som du besøger, har du mulighed for at læse dig frem til informationer omkring dyret, som enten kan være hvorhenne i landet dyret bor eller hvordan de parrer sig. Samtidig er der mulighed for at se mange af dyrene blive fodret. Her skal man dog tjekke København Zoologiske Have hjemmeside, for at se hvornår på dagen, at fodring sker for det enkelte race. 

I Zoologiske Have har du mulighed for at få en masse forskellige lækre typer af mad. Du kan blandt andet besøge en af Zoologiske Haves nye restaurante, Bistro Panpan. Her får du muligheden for at smage franske retter med asiatisk twist. Samtidig har du muligheden for at nyde udsigten ud over Panda anlægget fra restaurantens siddepladser. 

Er du mere til de klassiske danske retter, så har du her mulighed for at få dem på restaurant Spisehuset FOLK. Her kan du blandt andet få klassiske smørrebrød. 

Hvem elsker ikke kage? Inde i Zoologiske Have ligger den populære Cakes & Dreams, her er der mulighed for at få fat i lækre kager efter en hel dag i Zoologiske Have. 

Åbningstider

Mandag: 10.00 – 16.00

Tirsdag: 10.00 – 16.00

Onsdag: 10.00 – 16.00

Torsdag: 10.00 – 16.00

Fredag: 10.00 – 20.00

Lørdag: 10.00 – 20.00

Søndag: 10.00 – 18.00

Pris

Voksen: 195 kr. 

Barn (3 – 11 årige): 105 kr. 

Barn (0 – 2 årige): Gratis

Copenhagen Card: Gratis

Zoologisk Have

Statens Museum For Kunst – SMK

Sølvgade 48 – 50, 1307 København K

Inden i midten af København ligger Statens Museum For Kunst, hvor du har muligheden for at se både kunst og kunsthistorie, som er mere end 700 år gammel. Dette er en attraktion, som både kan være spændende for børn og voksne. Her er der også mulighed for at besøge det kreative værksted, koncerter, film og art talks, samt andre former for performancens. 

Her vil du få en fornemmelse af kunstnernes tankegang. Her får du muligheden for at opleve kunstner som Anna Ancher, Matisse, Nolde, Hammershøi, Danh Vo, Mantegna, Rubens, Munch, Abramovic, Derain og Elmgreen og Dragset. 

 

Statens Museum For Kunst er meget kendt for deres samling over danske guldalderkunst og en af verdens flotteste kunstsamling af kunstneren Matisse. Elsker du kunst, så kan du få flere timer til at gå herinde. 

Skulle du blive sulten så er der mulighed for at få mad på stedets spisested, Kafeteria. Her er der mulighed for at nyde en omgang morgenmad, frokost eller en kaffepause. Du vil også få en masse inspiration imens du er her. Alt interiør i Kafeteria er blevet designet af den anerkendte kunstner Danh Vo. Danh Vo’s møbler er designet som en kombination af klassisk danske møbelkunst, som er inspireret af designs fra Japan og Italien. 

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 18.00

Onsdag: 10.00 – 20.00

Torsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 10.00 – 18.00

Lørdag: 10.00 – 18.00

Søndag: 10.00 – 18.00

Pris

Voksen: 120 kr. 

Voksen under 27: 95 kr.

Voksen med barn: 100 kr. 

Barn (0 – 17 årige): Gratis

Copenhagen Card: Gratis

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Skal du til København og ønsker at få dagene til at gå med andet ned at besøge Københavns shoppingmulighed, så vil vi anbefale dig at besøge Den Blå Planet. Her kan du opleve både store og små fisk. 

Det smukke sted er omringet af akvarier, hvor du får en fornemmelse af, at du er placeret i midten af det åbne hav. I Den Blå Planet vil du kunne besøge 5 forskellige dele af verden og hvilke fisk som det hav kan tilbyde. Derfor vil du både se havodder, som stammer fra Alaska og blæksprutter som du er vant til at se i stillehavet. 

Der vil være mulighed for at få en guidet tur rundt, hvor der er mulighed for at få ekstra informationer af en professionel. 

Ved et besøg i Den Blå Planet vil du se over 400 forskellige slags dyrearter, som stammer fra hele verden. Nogle af de ting, som i kan se i løbet af dagen er Oceantanken eller den tropiske regnskov. Inde i Oceantanken bor den majestætiske hammerhaj sammen med flotte rokker. Her er der mulighed for at gå under dem i en undervandstunnel. Inde i den tropiske regnskov kan du både besøge piratfisk og frøer. 

Inde i Det Vilde Vandhul får du muligheden for at se og få en masse informationer om lokale natur- og dyreliv. Her vil Den Blå Planets personale stå klar til at hjælpe jer og identificerer de enkelte dyr i vandet.  

Ønsker du og dine børn at holde en pause fra at kigge på fisk, så har i mulighed for at lege på vandlegepladsen. Her har i mulighed for at bruge en masse energi på at pumpe og ramme sluserne. Dette er en sjov aktivitet, som er med til at give jer en forståelse for hvad vand kan. Herudover er der en mere traditionel legeplads, som både indebærer rutsjebane, armgang og klatrestativer. 

Åbningstider

Mandag: 10.00 – 21.00

Tirsdag: 10.00 – 17.00

Onsdag: 10.00 – 17.00

Torsdag: 10.00 – 17.00

Fredag: 10.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 17.00

Søndag: 10.00 – 17.00

Pris

Voksen: 185 kr. 

Barn (3 – 11 årige): 100 kr. 

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10, 1471 København K

Er du interesseret i hele Danmarks historie, om det så er tilbage til istiden, vikingetiden, enevælde tiden eller noget helt fjerde, så vil et besøg på Nationalmuseet være en besøg værd. Nationalmuseet finder i dag sted inde i Prinsens Palæ, som er blevet bygget tilbage i år 1743 og stod færdigt i år 1744. Palæet står meget flot og velholdt med de vedligeholdte værelser. 

Inde på Nationalmuseet har du mulighed for at se udstillinger som Solvognen, Det store Sølvkar fra Gundestrup, Egtvedpigen, vikingernes skatte og Huldremosekvinden. 

Inde på Nationalmuseet finder du ikke kun ting fra den danske historie, men også ting fra den Grønlandske historie, heriblandt finder du verdens største samling af Grønlandske genstande. 

Herudover finder du på Nationalmuseet verdens største etnografiske samlinger, legetøjsmuseum, antiksamling og en medalje- og møntsamling. 

Inde i Nationalmuseet finder du også Børnenes Museum. Dette er et område for børn, hvor de kan opdage forskel på en skolegang den dag i dag til dengang deres oldeforældre levede. Samtidig er der også mulighed for at se en middelalder borgers køkken. 

Du har mulighed for at få en guidet tur eller gå-selv-guide. 

Bliver du sulten undervejs, så kan du besøge restaurant SMÖR. Her finder du klassiske danske retter, som smørrebrød eller et kagebord. Efter et restaurantbesøg, kan du også besøge Nationalmuseets butik. 

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 17.00

Onsdag: 10.00 – 17.00

Torsdag: 10.00 – 17.00

Fredag: 10.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 17.00

Søndag: 10.00 – 17.00

Pris

Voksen: 100 kr. 

Voksen med barn: 90 kr.

Barn (3 – 17 årige): Gratis

Copenhagen Card: Gratis

Amalienborg Slot

Amalienborg slotsplads 5, 1257 København K

Vil du se hvor den danske dronning bor. Så skal du besøge Amalienborg slot, hvor du vil kunne fornemme borgens historiske tid. Samtidig er der mulighed for at se Livgardens vagtskifte, som sker hver dag kl. 12.00 uden foran borgen. Livgarden er vagterne som vogter slottet i rød uniform og sort høje hatte. 

Inde i midten af Amalienborg kan du se rytterstatuen af Kong Frederik V fra år 1771. Amalienborg er kendt for slottets fire palæer. Den ene er Christian VII’s Palæ, som også bliver kaldt for Moltkes Palæ, gæste palæ. Den anden hedder Christian VIII’s Palæ, som også går under navnet Levetzaus Palæ, som er gæstebolig for Prins Joachim og hans familie, samt Prinsesse Benedikte. Herefter kommer Frederik VIII’s Palæ, som også går under navnet Brockdorffs Palæ, her bor Kronprinsfamilien. Herinde finder du også Amalienborgs Museum. Den sidste er Christian IX’s Palæ, som her hvor Dronning Margrethe bor.


Amalienborg har en tid helt tilbage til 150 år siden, hvor Christian d. 9 og Dronning Louise stod på tronen. Denne Konge og Dronning er blevet meget kendt i hele verden, på grund af deres børn. Alle 4 børn blev enten Kejserinde, Dronning eller konge i et land. Det ene barn blev kejserinde af Rusland, den anden blev Dronning af England, den tredje Konge af Grækenland og den sidste Konge af Danmark. Derfor blev Kong Christian og Dronning Louise kaldt for Europas svigerforældre. 

Selv om 150 år er mange år siden, så er værelserne på Amalienborg stadig i takt. Hvert et rum har en historie, som er med til at inspirerer. 

Nogle dage er der mulighed for at besøge nogle af værelserne i Amalienborg, dette skal dog bestilles i god tid. 

Åbningstider for besøg inde i Amalienborg

Lørdag: 11.00 – 16.00

Søndag: 11.00 – 16.00

Pris

Voksen: 95 kr. 

Studerende: 65 kr.

Barn (0 – 17 årige): Gratis

Copenhagen Card: Gratis

Amalienborg Slot

Rundetårn

Købmagergade 52A, 1150 København K

Rundetårnet er en af Europas ældste observatorium. Christian IV byggede Rundetårnet til ære for Tycho Brahe med et universitets observatorium. Tycho Brahe var grunden til at Danmark blev kendt for astronomi. Det er dog længe siden, at videnskabsmændene har skiftet Rundetårnet ud med nogle andre bygninger, men bygningen bliver i dag stadig brugt af amatørastronomer og af mange interesseret gæster.  

På toppen af rundetårnet finder du en af Københavns bedste udsigter. Fra Rundetårnets udendørs platform kan du se stort set hele København. Der er 268,5 meter i den yderste bane og kun 85,5 meter i den inderste bane for at nå til tops. 

I midten af tårnet finder man det der engang var hele universitets bogsamling. Selv den verdenskendte H. C. Andersen brugte biblioteket og fik sin inspiration her. I dag bruges salen til både særarrangementer, koncerter og udstillinger. 

En af de nyeste tiltag i Rundetårnet, er at du kan stå på en glasgulv, hvor du kan se 25 meter ned i Rundetårnets kerne. Glasset er meget stabilt med sin 50 millimeters tykkelse og kan dermed bære op til 900 kg, pr. kvadratmeter. 

Åbningstider i sommersæson

Mandag: 10.00 – 20.00

Tirsdag: 10.00 – 20.00

Onsdag: 10.00 – 20.00

Torsdag: 10.00 – 20.00

Fredag: 10.00 – 20.00

Lørdag: 10.00 – 20.00

Søndag: 10.00 – 20.00

Åbningstider i vintersæson

Mandag: 10.00 – 18.00

Tirsdag: 10.00 – 21.00

Onsdag: 10.00 – 21.00

Torsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 10.00 – 18.00

Lørdag: 10.00 – 18.00

Søndag: 10.00 – 18.00

Pris

Voksen: 40 kr. 

Barn (0 – 5 årige): Gratis

Barn (5 – 15 årige): 10 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Rosenborg Slot

Øster Voldgade 4A, 1350 København K

Inde i midten af København finder du Rosenborg Slot. Inde på slottet er der mulighed for at se nogle af danmarkshistoriens skatter. Slottet tog 28 år om at blive bygget. I år 1606 satte Kong Christian IV slottet i værk og i år 1634 blev slottet færdig. Nede i kælderen kan man finde de danske kronjuveler, samt kongekroner. 

Inde i Riddersalen finder du tronstolene, hvor tre sølv løver i naturlig størrelse tro står vagt. 

Tronen er lavet af narhvaltand med figurer i forgyldning og Dronning tronen i sølv. På væggen ser man stof flaget som viser slaget mellem Danmark og Sverige i år 1693. 

Alle Interiør er velholdt og her kan besøgende opleve Christian IV’s skrivestue og badeværelse, samt en voksfigur af tidligere kongelige personer. 

Inde i skatkammeret i en underjordisk kamre med mure af meters tykkelse finder man kronjuvelerne og to kongekroner og dronningskronen. Kronerne er udsmykket med både ornamenter i guld og ædelsten. Kronjuvelerne består af et brillant sæt, et perle/rubinsæt, smaragd sæt og et rosensten sæt. 

Inde på slottet er der mulighed for at se portrætter af både Johan Friedrich Struensee og Dronning Caroline Mathilde. Caroline Mathilde er kendt for at være gift med den sindssyge Kong Christian 7. I 19 år havde Caroline Mathilde et forhold til lægen Johan Friedrich Struensee. Da sygdommen besatte Kong Christian 7. overtog lægen Struensee regeringsmagten og regerede landet i 2 år. Han blev dog henrettet i år 1772 og hvor efter Dronning Caroline Mathilde blev landsforvist og flygtet til Nordtyskland. 


Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 16.00

Onsdag: 10.00 – 16.00

Torsdag: 10.00 – 16.00

Fredag: 10.00 – 16.00

Lørdag: 10.00 – 16.00

Søndag: 10.00 – 16.00

Pris

Voksen: 120 kr. 

Barn (0 – 17 årige): Gratis

Studerende: 75 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Rosenborg Slot

Glyptoteket

Dantes Plads 7, 1556 København V

I Glyptoteket finder du en samling af antikke værker og kunst, som stammer helt tilbage til år 19 og 20 århundrede. Museet er blevet stiftet af Carl Jacobsen (1842 – 1914), som i den tid var brygger. Glyptoteket rummer i alt omkring 10.000 kunstværker på hele to samlinger, den antikke samling og den moderne samling. 

Den antikke samling har du mulighed for at se Nordeuropas største samling af antik kunst og værker. Her er der både noget fra romerske, græske, Ægyptiske og etruskiske tider. Glyptoteket byder dermed på mere end 3.500 års historie og kunstværker. 

Den moderne samling indebære både danske og franske kunstner fra det 19 og 20 århundrede. Her finder du blandt andet værker fra Van Gogh, Monet, Gauguins, Eckersberg, Degas og Købke. 

Inde i Glyptoteket kan du finde Vinterhaven, her finder du Cafe Picnic, som tilbyder forfriskninger, samtidig med du kan nyde de smukke planter omkring dig. 

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 17.00

Onsdag: 10.00 – 17.00

Torsdag: 10.00 – 21.00

Fredag: 10.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 17.00

Søndag: 10.00 – 17.00

Pris

Voksen: 115 kr. 

Voksen tirsdag: Gratis

Barn (0 – 17 årige): Gratis

Under 27: 85 kr. 

Studerende: 85 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Christiansborg slot

Prins Jørgens Gård, 1468 København K

Inde i Christiansborg slot finder du mange spændende ting, som blandt andet Dronningens Pragt sal, Absalons ruiner, det kongelige festkøkken og de kongelige stalde. 

Christiansborg slot ligger på Slotsholmen, som er en lille ø, der er delt i to. På den ene del af slottet finder du der hvor Dronning inviterer sine venner til gallamiddage. Salen er 40 meter lang, hvor Dronningen kan have 400 spisende gæster på besøg. Herudover er det åben for interesserede besøgende. Den anden del af slottet indeholder Statsministeriet, Folketinget og Højesteret. Her har du også mulighed for at komme på rundtur og se hvor folketinget sidder og holder daglige møder. Dette er dog en rundtur, som skal bestilles i god tid. 

 

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 16.00

Onsdag: 10.00 – 16.00

Torsdag: 10.00 – 16.00

Fredag: 10.00 – 16.00

Lørdag: 10.00 – 16.00

Søndag: 10.00 – 16.00

 

Pris

De Kongelige Repræsentationslokaler: 95 kr. 

Ruinerne: 60 kr.

Det Kongelige Festkøkken: 60 kr. 

De Kongelige Stalde: 60 kr. 

Barn: Gratis

Fællesbillet: 160 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Christiansborg slot

Kongens Have

Øster Voldgade 4, 1350 København K

Inde i midten af København finder du landet ældste kongelige have, som blev anlagt i år 1600 af Christian IV. Haven har været offentligt tilgængeligt siden 1770’erne og er i dag et meget populært område at gå i, hvis du ønsker at nyde naturen i det ellers travle København. Hvert år er der ca. over 3 millioner mennesker som besøger haven. 

Inde i haven er der mulighed for at se smukke planter og blomster, samt både store og små skulpturer.

Om sommeren er haven fyldt med mennesker som vil opleve teater- og musikarrangementer. 

Haven ligger i forlængelse med Rosenborg slot. Haven fylder i alt 12 hektar, så der er mulighed for at gå nogle lange ture og oplev en masse. 

Tivoli

Vesterbrogade 3, 1630 København V

Trænger du til en sjov og underholdende dag i København? Så vil vi helt klart anbefale dig en tur i forlystelsesparken Tivoli. Tivoli er placeret i midten af hjertet af København, lige overfor Hovedbanegården. Herinde finder du både vilde forlystelser, koncerter om sommeren og gode middages muligheder. 

Tivoli stammer helt tilbage fra år 1843, og er blevet en verdenskendt attraktion for Danmark. Den berømte danske forfatter H. C. Andersen og Walt Disney har mange gange besøgt Tivoli haven. Nogle mener endda at Walt Disney fandt sin inspiration til Disney World her. 

Er du ikke til forlystelser, så vil der være masser af andre attraktioner inde i Tivoli, som du kan nyde. Heriblandt finder du både Tivoli Haven. Den gamle have er utrolig smuk og bliver taget ind som en dekoration til årstidens pynt. 


Elsker du dog derimod forlystelser, så finder du her en park, som har forlystelser passende til alle aldre. En af Tivolis kendetegn er Tivolis ældste og nok mest populære forlystelse, trærutsjebanen, som stammer tilbage til år 1914. Dette er faktisk en af de 7 sidste rutsjebaner, som har en mand med ombord, som manuelt styrer vognens bremser. 

Herudover kan du både finde forlystelser som;

 • Den Flyvende Kuffert
 • Det Gyldne Tårn
 • Dæmonen
 • Monsunen

Om fredagen er der mulighed for besøge parken om aftenen og få en musikalsk oplevelse ved Tivoli Fredagsrock eller ved Lillefredag. Lillefredag indbærer musik fra nye danske musiker. 

Fredagsrock er bestemt en oplevelse, som man ikke bør være foruden. Her er indbegrebet af god stemning og god musik. 

Inde i Tivoli findes der utrolig mange gode madsteder, som vil være med til at give dig en god madoplevelse. Her er der mulighed for at spise en masse klassiske danske retter, eller få mad med inspiration fra udlandet. Dette kan du blandt andet finde inde i Tivoli Food Hall. 

Tivoli er bestemt et sted, som vi vil anbefale dig at se og opleve, når der er højtider. Her bliver hele parken pyntet meget flot op, som både store og små vil nyde. 

Åbningstider

Mandag: 11.00 – 22.00

Tirsdag: 11.00 – 22.00

Onsdag: 11.00 – 22.00

Torsdag: 11.00 – 22.00

Fredag: 11.00 – 24.00

Lørdag: 11.00 – 24.00

Søndag: 11.00 – 22.00

Pris

Voksen: 135 – 145 kr.

Barn (3 – 7 årige): 60 kr. 

Barn (0 – 3 årige): Gratis
Turpas: 245 – 295 kr.

Copenhagen Card: Gratis

Tivoli

Botanisk Have

Gothersgade 128, 1353 København K

Inde i midten af København finder du den smukke Botaniske Have, hvor der er masser af blomster, træer og planter. Haven er indrammet i et glas drivhus på 5.000 m2. Ud af de 5.000 m2 er det muligt at besøge og se de 2.000 m2. 

Haven går tilbage til d. 2 august i år 1600. Haven er sidenhen blevet renoveret 4 gange. Den 4 have, som også er den nyeste have, blev færdig i år 1874. 

I år 2018 åbnede Botanisk Have et sommerfuglehus, som man har muligheden for at besøge i sommerperioden. Her kan der ses sommerfuglene helt tæt på. 

Du har mulighed for at besøge Botanisk Haves Cafe, som ligger udendørs og som kun har åbent om sommeren. Her serveres der forfriskninger. 

Ønsker du at købe en souvenir, så har du mulighed for at købe den i gift shoppen. Her er der mulighed for at købe frø, planter, plakater, botanisk artikler og bøger. 

Åbningstider (1. april – 30. september)

Mandag: 08.30 – 18.00

Tirsdag: 08.30 – 18.00

Onsdag: 08.30 – 18.00

Torsdag: 08.30 – 18.00

Fredag: 08.30 – 18.00

Lørdag: 08.30 – 18.00

Søndag: 08.30 – 18.00

Åbningstider (1. Oktober – 31. Marts)

Mandag: 08.30 – 16.00

Tirsdag: 08.30 – 16.00

Onsdag: 08.30 – 16.00

Torsdag: 08.30 – 16.00

Fredag: 08.30 – 16.00

Lørdag: 08.30 – 16.00

Søndag: 08.30 – 16.00

Pris

Adgang til haven: Gratis

Palmehuset (Voksen): 60 kr. 

Palmehuset (3 – 17 årige): 40 kr.

Palmehuset (Studerende): 40 kr.

Copenhagen Card: Gratis

Den Lille Havfrue

Langelinie, 2100 København Ø

På kajen af Langelinie finde du nok Danmarks mest populære attraktion, Den Lille Havfrue. Dette er en skulptur, som ikke kun danskerne er glade for, men bestemt også udenlandske turister. 

Skulpturen er blevet opstillet d. 23 august i år 1913, som en gave til Københavns Kommune fra Carl Jacobsen, som er søn af grundlæggeren af Bryggeriet Carlsberg. Skulpturen er blevet designet og lavet af kunstneren Edvard Eriksen. 

Den Lille Havfrue er lavet i bronze og granit sten og har fået sin inspiration fra vores danske fortæller H. C. Andersens eventyr om havfruen. 

Den Lille Havfrue skulptur har dog haft nogle hårde år med på vejen. Gennem årene har hun været udsat nogle utallige hærværke. To af gangene har hun mistet sit hoved, en gang mistet sin arm og flere gange fået hældt maling ud over sig. Havfrue bliver dog fikset efter hærværket, så hun igen kan opleves af turister. 

Åbningstider

Altid muligt at se. 

Pris

Gratis

Den lille havfrue

Zoologiske museum

Universitetsparken 15, 2100 København Ø

Er du interesseret i at vide hvilke dyr vi havde engang i verden og endda se skeletterne her fra, så skal du tage på museumsbesøg til Zoologiske museum. Inde i Zoologiske Museum har du muligheden for at opleve moskusokser, hvalrosser, mammutter og hvaler. Her kan du både opleve jordens dyreliv før i tiden og indtil nu. 

Inde på naturhistorisk Laboratorium har du mulighed for at kunne røre og føle på skeletterne og dyrene. 

Ved udstillingen Evolution har du mulighed for at opleve Darwins rejse gennem hans opdagsrejse. Her finder du både udstoppet dyr og skeletter. Samtidig er det en mulighed for at finde ud af hvad der fascineret Darwin og de iagttagelser og observationer han har taget for at finde frem til hans evolutionsteori. 

Museet skifter mellem udstillingerne og der vil her være nyt at se stort set hver gang. 

Skulle du blive sulten, så har du mulighed for at nyde både drikke og mad på cafeen. Herudover kan du købe souvenir i museumsbutikken. 

Åbningstider:

Mandag: Lukket

Tirsdag: 10.00 – 16.00

Onsdag: 10.00 – 16.00

Torsdag: 10.00 – 16.00

Fredag: 10.00 – 16.00

Lørdag: 10.00 – 16.00

Søndag: 10.00 – 16.00

Pris

Voksen: 105 kr. 

Barn (3 – 17 årige): 50 kr.

Studerende: 50 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Strøget (Københavns shoppinggade) 

Frederiksberggade, 1459 København K

Er du mere shoppe typen, så vil Københavns populære gader, også kendt under navnet, Strøget, være noget for dig. Strøget er kendt for at være en af Europas længste gågade med flere shoppingmuligheder. Her kan du finde butikker, som er prisvenlige og mærkevarebutikker. 

Strøget er i alt 1,1 kilometer lang. Den går hele vejen fra Kongens Nytorv til Rådhuspladsen. Den lange stræde har været kendt under kælenavnet Strøget siden 1800 tallet. 

Strøget indbære både gaderne: 

 • Østergade
 • Frederiksberggade
 • Vimmelskaftet
 • Amagertorv
 • Gammeltorv
 • Nygade

Her er der mulighed for at finde tøj i alle prisklasser. Dog er gaderne delt en smule ind efter pris venlighed. Flere af de dyre tøjmærker ligger nede ved Kongens Nytorv, hvor imod at mere prisvenlige tøjbutikker ligger tættere på Rådhuspladsen. 

Du behøver dog ikke kun at blive på strøget, der er nemlig en masse shopping muligheder ved sidegaderne. Her finder du også mange af de mindre butikker, som har unikke varer, som du ikke altid finder i de store butikker. 

Tæt på Strøget finder du mange af Københavns varemærker. Her i blandt finder du både Vor Frue Kirke, Storkespringvandet, Byretten, Amagertorv, Domhuset og Helligåndskirken. 

Man kan ikke gå på Strøget uden at nyde sig godt af gadeunderholdning. Ved Storkespringvandet er der næsten altid mindst en gøglere eller gademusikanter som underholder. Dette er bestemt et besøg værd, da det er nogle utrolig dygtigt mennesker, som viser sig frem. 

Strøget

Planetarium

Gammel Kongevej 10, 1610 København V

Dette er en attraktion for både voksne og børn. Her er der mulighed for at få en lærerig og underholdende oplevelse omkring rumfart og astronomi. 

Her kan du lære alt om stjernehimlen, planeter og galakser. Inde i midten af Planetariums hjerte finder du Kuppelsalen. Dette er en kæmpe sal, hvor der er mulighed for at opleve film omkring rummet og astronomien. 

Åbningstider:

Mandag: 12.00 – 18.00

Tirsdag: 09.30 – 20.00

Onsdag: 09.30 – 20.00

Torsdag: 09.30 – 20.30

Fredag: 09.30 – 21.30

Lørdag: 09.30 – 20.30

Søndag: 09.30 – 19.00

Pris

Voksen: 160 kr. 

Barn (3 – 11 årige): 99 kr.

Studerende: 128 kr. 

Copenhagen Card: Gratis

Frederiks kirke, Marmorkirken

Frederiksgade 4, 1265 København K

Dette er en af Københavns smukkeste kirke, her er kirken karakteristisk på grund af den flotte marmor og kobber grønne kuppel. Kirken er designet af den afdøde arkitekt Nicolai Eigtved. Efter han døde i år 1754, så overtog den franske arkitekt Jardin byggeriet. Kirken stod dog først færdig i år 1854. 

Åbningstider:

Mandag: 10.00 – 17.00

Tirsdag: 10.00 – 17.00

Onsdag: 10.00 – 17.00

Torsdag: 10.00 – 17.00

Fredag: 12.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 17.00

Søndag: 12.30 – 17.00

Frederiks kirke, Marmorkirken

FAQ om seværdigheder i København

Hvad sker der i København?

Der findes en masse grunde til at du burde besøge byen København. Om det så er de klassiske seværdigheder, som København er kendt for, eller om du vil have en gastronomisk oplevelse eller gøre dig brug af alle Københavns shoppingmuligheder. 


Hvad kan man lave i København?

Du vil ikke kede dig, hvis du skal besøge Danmarks hovedstad, København. Her er der masser af muligheder for at se København mange seværdigheder. Ting vi vil anbefale dig at se ville være: Tivoli, Den Lille Havfrue, Nyhavn, Glyptoteket, Den Blå Planet, Kongens Have og meget mere. 


Gratis oplevelse i København?

Der er mange seværdigheder, som du har mulighed for at se i København. Ofte kommer børn gratis ind på mange af seværdighederne. Nogle af de oplevelser man kan finde i København, som er gratis og vi anbefaler dig at se er:

 • Den Lille Havfrue
 • Frederiksberg Have
 • Torvehallerne
 • Havnebadet Islands Brygge


Hvad kan jeg lave i vinterferien i København?

Der er mange ting, som vi kan anbefale dig, at besøge, hvis du er på besøg i København. 

Nogle af dem er: 

 • Creative Space på Østerbro og Frederiksberg. Her er der mulighed for at male på keramik. Dette vil give en masse timers underholdning. 
 • Reffen, her er der mulighed for at få en madoplevelse uden lige. 
 • Kanalrundfart rundt i Københavns kanaler. 


Hvad kan man lave om aftenen i København?

København by har en masse ting at lave. Her har vi lavet en liste over en masse forskellige ting, som vi vil anbefale dig at lave. 

 • Tivoli
 • Spil brætspil på cafe
 • Besøge byens barer
 • Masser af bar med musikarrangementer


Hvilke aktiviteter i København for børn er der?

Skal du og din familie til København og ønsker at finde gode underholdninger til dine børn imens i er afsted. Nogle af disse børneaktiviteter er: 

 • Tivoli
 • Segway Cruise Copenhagen
 • Den Blå Planet
 • Zoologiske Have KBH
 • Børnebiffen
 • Vagtskifte på Amalienborg